lördag 29 juni 2024

Agenda 2030- Effekt önskas!

I mål & styrdokumentet Agenda 2030, finns följande punkter: 
Avskaffa fattigdom, 
Stärk jämnställdhet & Stärk jämlikheten. 

Av:Annelie Malena Eriksson 20240629, 15:18

När människor som lever i ett land som Sverige, där medellönen 2024 är 36000 kr för kvinnor och 40000 kr i månaden för män, och där arbetslösheten ökat till drygt 8,5% samt födseln av nya invånare nu sjunkit under 1% spärren - där tjänar riksdagsmän lätt 2-3 gånger landets medianlön. När jag reflekterar på den typen av fakta, så blir jag oerhört beklämd över att det fortfarande finns riksdags-ledarmöten med åsikter som moderaternas Jan Ericsson M i: Motion 2020/21:1172. som anser vi ska begränsa barnbidragen trots faktumet att levnadskostnaderna i Sverige stegrar sig och barn ännu föds både önskat och oönskat, kvinnor fortfarande föder multipelt och swinger-sex, och dold otrohet också förekommer. Liksom: Moderaternas Boriana Åberg som i Motion 2021/22:1506 istället anser vi ska sänka skatten för höginkomsttagare än se till att alla barn i Sverige har ett livsberättigande. 




Trots att statistiken påvisar de 5000 kr i skillnad i lön mellan könen, och där landets kvinnliga pensionärer i genomsnitt har 31% lägre pension än männen. Sitter en halv moderat riksdagsgrupp och kommer med den typen av "idiotmotioner". (Kvinnors pensionlägre än männens, nu och i framtiden | Pensionsmyndigheten) 

När initiativ finns på att ett nytt "privatfinansierat" barn/kvinna och gymnasieungdoms allmänt bidrag på 5000 kr/mån ligger i pipen. Som skulle lära våra barn privatekonomi redan från tidig ålder, förse alla våra svenska barn med behovet av mat, kläder och utrustning, liksom finansiera aktivitet såsom fritids, dagis och fritidsaktiviteter för samtliga svenska barn och ungdomar - varför då inte nyttja den absolut mest enkla och brillianta iden att helt enkelt höja det allmänna barnbidraget/kvinnohälsa/gyungdomsbidraget till 5000 kr/månad och dessutom uppnå de Agenda 2030 mål, som Sverige undertecknat? 
Inte minst skulle vi dessutom höja köpkraften i Sverige avsevärt om det nya allmänna bidraget börjar utbetalas nu retroaktivt sedan 1 Januari 2023 med 75000 sek/per mottagare i slutet av juni, Och med 25000 sek i slutet av Augusti 2024. Snälla tryck in choken och sätt i gång.

Kanske bör jag förtydliga att ett privatfinansierat bidrag, byggt på donationer, faktiskt inte heller får bekosta annat än ändamålet det utdelats för. Således Boriana får du betala din skatt själv.

Även LO har insett vikten av att barnfamiljer får bättre råd, att alla barn behöver tillgång till dagis, fritids och idrott, liksom att både barnen, kvinnorna samt kvinnliga pensionärer har nedprioriterats och fått stå tillbaks för urstarka yngre förmågor med ett hänsynslösare förhållningssätt gentemot medmänniskor. Länk till LO:s artikel i ämnet: LO:s krav: Höj barnbidraget | SVT Nyheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar